0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Maatregelen

Wat is MDF?

MDF is een afkorting voor Medium Density Fibre board en zijn industrieel vervaardigde houten platen. Het hout dat gebruikt wordt om deze houten platen te vervaardigen is voorzien van het FSC-keurmerk, dit wil zeggen dat het hout komt uit duurzaam beheerde bossen.

Hoe wordt MDF vervaardigd?

MDF wordt (vrijwel altijd) vervaardigd uit resthout. Dit resthout wordt verwerkt tot vezels, deze vezels worden door middel van kunsthars samengevoegd en machinaal geperst. Het machinaal persen van deze platen zorgt ervoor dat er een mooie vlakke plaat ontstaat, dat wanneer gedroogd klaar is om verwerkt te worden.

Voordelen van MDF

Het grootste voordeel van MDF zit hem in de gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Ondanks de relatief goedkope prijs is het een hoogwaardig en duurzaam materiaal. Het egale en gladde oppervlak zorgt ervoor dat het makkelijk te bewerken is zonder dat het brokkelt, splijt of barst. MDF is tevens uitstekend te beschilderen en is het gemakkelijk om er schroeven in aan te brengen zonder dat u hierbij het materiaal schaadt.

Het vochtwerende element

MDF bestaat uit verschillende varianten, één van deze varianten is de vochtwerende variant. Deze is herkenbaar aan de groene kleur die aan de binnenzijde is toegevoegd. Deze kleur is puur ter identificatie. Dit MDF krijgt zijn vochtwerende element door de vochtwerende hars die eraan toegevoegd wordt. 

MDF producten

 

Contact

T: +31 (0)40 298 67 42
M: info@mooieplinten.nl

KvK nr.: 53507975
BTW nr.: NL850906696B01
IBAN:NL48 RABO 0134 7629 40

Habraken 2152B
5507 TH Veldhoven

showroom en afhaalorders op afspraak »


 

 

vertrouwd en veilig kopen bij MooieDeurlijsten.nl